Oldal kiválasztása

…mert Retekre azt hittem kaliforniai, s közben floridai. Retek a rendelő új lakója, egy 120 cm-es királysikló (ala Lampropeltis getula Floridana). Miért Retek? Passz, ezt hozta magával, kivételesen nem én voltam az értelmi szerző. Gondolom azért Retek mert fekete. Tényleg az. Szép! Izgalmas! Akár a 180 cm-es testhosszt is elérheti. Fagyit (fagyasztott egeret) eszik, így nem kell horrort néznem kéthetente. Nem bírom a ragadozást, sohasem bírtam. E miatt a kedvenc állataim a dögkeselyűk. Ízlések és ízléstelenségek! Vajon ez a vonzódás visszavezethető előző életeim valamelyikére?

Diétám. Kitartok. Egyszer el kellett csábulnom, ugyanis a 12 éves fiacskám megsütötte élete első muffinját. Nem tehettem meg, hogy elutasítom. Ez a pici kihágás nem lendített ki a ketózisból, még mindig lilát csurgatok. Most jut eszembe egy tipp. Ha spórolni akartok a vizelet-tesztcsíkon nyugodtan hosszában kettévághatjátok. Gyengém a görögdinnye. Alig bírok ellenállni. De vigyáznom kell mert keresztreagál a fő ellenséggel, a parlagfűvel. Akárcsak a cukkini, amit talicskaszámra ehetnék. Múltkorában gezemicéltem egy cukkinis rántottát melyből egy villányi dagadt katicabogárrá változtatott. Gigant vörös foltok nőttek rajtam és vakaróztam mint egy rühes tengerimalac. Mivel légzési tüneteim nem fejlődtek, így a sürgősségivel telefonon menedzseltem le az állapotomat. Utáltam volna azon a vasárnapi esti órán zavarni őket! (Én is gondolatban válogatott kínzásokban részesítem azt aki vasárnap este 10-kor akarja kiszedetni a kullancsot a macskája popójából.) Lassanként leapadtak a duzzanatok, a cukkinis-kaland végetért. Utólag gugliapánk közölte, hogy a cukkini szintén keresztreagál a parlagfűvel.

Mára találtam magamnak egy uborkás gazpachot és sült lazacolt. Az előbbi még számomra is meghatározhatatlan, gezemice sorsra ítélt “finomság”, meglátjuk!

Újabban futok, egyelőre keveset és kevésszer. Úgy heti kétszer 3 km-et. Nem is értem, 3 évvel ezelőtt, hogyan sikerült lekocognom egy félmaratonnyi távot. Visszaemlékezéseimben csak a fejem ért célba, a végtagjaimat valahol félúton tejsavban ázva elhagytam. Hasonlatosan a Spartan versenyhez ahol Öcsivel indultunk. Bemelegítésként a rambójelöltek között megittunk egy-egy sört, majd úszva a 4 fokos Dunában és végigszerencsétlenkedve a szöges drót alatt célba értünk. 5000 indulóból 5221-ként. Futásom még fejlődőben. Amit még tervezek az a reggeli jógázás. Az 5 tibeti rítus. Nagyon hasznos, nagyon misztikus. Ettől a gyakorlattól nemcsak a csigolyáid szabadulnak meg meszes köpenyeiktől hanem garantáltan tovább élsz. Az ultrahosszú élet titka! Meggyőződésem!

Nos, jut eszembe, a rühes tengerimalacra ez kell: SH-Rodemectin spot on