Oldal kiválasztása

Jöttem, láttam, győztem, avagy “Veni, vidi, vici” mondta Julius Caesar a hadijelentésben. Beni is csak ennyit gondolt mikor megnyerte a 400 méteres salakpályás futóversenyt toronymagasan. Ennek a majdnem 6 éves gyereknek rendben van a feje. Kétsége sem volt győzelme felett. Odaállt, elrajtolt, lefutotta, megnyerte és fölállt a dobogó legfelsőbb fokára. Van mit tanulnunk tőle! Még nekem is pedig rendszeresen önbizalom morzsákat reggelizek. Nem szeretném elrontani! Beni ugye így maradsz mert ezzel a hozzáállással nem csak a futóversenyt nyered meg hanem Életed csatáit is! Emlékszem mikor féléves korában kiderült, van egy veleszületett szívhibája, az ún. pitvari septumdefektus (pitvari sövényhiány). Kérdeztem a kardiológust, lehet-e még a fiamból vadászpilóta. Kategórikus nemet kaptam. Jövőhéten kiderül hova alakult ez a lyuk, remélhetőleg teljesen összeszűkült. Tekintve a tünetmentességét és a “forestgump”-os tempóját simán lehet belőle vadászpilóta.

Benedeknek azért volt két titka:

  1. a levegővétel: szájon be, fülön ki (ezt ő állította)
  2. a rendelői váróban lévő Dog Lexikon 550. oldalán lepréselt négylevelű lóhere, melyet a verseny előtt 2 héttel talált

Nos, vettem egy fogkőleszedőt! Nem magamnak és nem egy kapirgálót. Egy professzionális humán használatú LED-es és még “mindencsodával megkent” eszközt. Mert a fogkő nem jó! Emberen sem, állaton sem! Büdös, ronda, káros! Ha már kialakult rághatjátok közösen akár a kilincset is, semmi nem lesz ami eltávolítaná. Kivéve egy jó fogorvost és egy állatorvost. Azon gondolkodám, kipróbáljam-e a páromon. Magamon semmiképpen, hisz említettem a fájdalomküszöböm nem küszöb hanem egy icipici huppanócska.

Fogkő: a fogakon (az ínyen kívül vagy az íny alatt) kialakult lepedék kikristályosodott formája, a kristályok kálcium alapúak és a nyálból képződnek. Sajnos magas a baktériumok száma is bennük. Színük a halványsárgától a feketéig terjedhet. Akár elviselhetetlen szájszagot, ínygyulladás, a fogak elvesztését okozhatják. Yorkikban, shi-tzukban (többek közt a sajátomban is) illetve kis termetű streetmixekben látom. Bözsinek ciklusokban rohad a szája, na akkor elkapom, altatom és kaparom. Eddig kézzel szedegettem, munkás volt. Mostmár itt ez a kis űrkütyü. Megoldom. Egyébként egy jól megoldott fogkövetlenítés (hú, van ilyen szó?) után lehet fogat mosni kutyás fogkrémmel (érdekes, vannak kutyák akik ezt bírják), ajánlom a Dentisept pasztát vagy a különböző rágókákat, rágószalagokat! Jól működnek!

Diéta: 61.5 kg!!! Új receptem nincs, kivéve az eritrites sóskafőzelék sok tejszínnel. Imádom!