Oldal kiválasztása
Jöttem, láttam, győztem

Jöttem, láttam, győztem

Jöttem, láttam, győztem, avagy “Veni, vidi, vici” mondta Julius Caesar a hadijelentésben. Beni is csak ennyit gondolt mikor megnyerte a 400 méteres salakpályás futóversenyt toronymagasan. Ennek a majdnem 6 éves gyereknek rendben van a feje. Kétsége sem volt győzelme felett. Odaállt, elrajtolt, lefutotta, megnyerte és fölállt a dobogó legfelsőbb fokára. Van mit tanulnunk tőle! Még nekem is pedig rendszeresen önbizalom morzsákat reggelizek. Nem szeretném elrontani! Beni ugye így maradsz mert ezzel a hozzáállással nem csak a futóversenyt nyered meg hanem Életed csatáit is! Emlékszem mikor féléves korában kiderült, van egy veleszületett szívhibája, az ún. pitvari septumdefektus (pitvari sövényhiány). Kérdeztem a kardiológust, lehet-e még a fiamból vadászpilóta. Kategórikus nemet kaptam. Jövőhéten kiderül hova alakult ez a lyuk, remélhetőleg teljesen összeszűkült. Tekintve a tünetmentességét és a “forestgump”-os tempóját simán lehet belőle vadászpilóta.

Benedeknek azért volt két titka:

  1. a levegővétel: szájon be, fülön ki (ezt ő állította)
  2. a rendelői váróban lévő Dog Lexikon 550. oldalán lepréselt négylevelű lóhere, melyet a verseny előtt 2 héttel talált

Nos, vettem egy fogkőleszedőt! Nem magamnak és nem egy kapirgálót. Egy professzionális humán használatú LED-es és még “mindencsodával megkent” eszközt. Mert a fogkő nem jó! Emberen sem, állaton sem! Büdös, ronda, káros! Ha már kialakult rághatjátok közösen akár a kilincset is, semmi nem lesz ami eltávolítaná. Kivéve egy jó fogorvost és egy állatorvost. Azon gondolkodám, kipróbáljam-e a páromon. Magamon semmiképpen, hisz említettem a fájdalomküszöböm nem küszöb hanem egy icipici huppanócska.

Fogkő: a fogakon (az ínyen kívül vagy az íny alatt) kialakult lepedék kikristályosodott formája, a kristályok kálcium alapúak és a nyálból képződnek. Sajnos magas a baktériumok száma is bennük. Színük a halványsárgától a feketéig terjedhet. Akár elviselhetetlen szájszagot, ínygyulladás, a fogak elvesztését okozhatják. Yorkikban, shi-tzukban (többek közt a sajátomban is) illetve kis termetű streetmixekben látom. Bözsinek ciklusokban rohad a szája, na akkor elkapom, altatom és kaparom. Eddig kézzel szedegettem, munkás volt. Mostmár itt ez a kis űrkütyü. Megoldom. Egyébként egy jól megoldott fogkövetlenítés (hú, van ilyen szó?) után lehet fogat mosni kutyás fogkrémmel (érdekes, vannak kutyák akik ezt bírják), ajánlom a Dentisept pasztát vagy a különböző rágókákat, rágószalagokat! Jól működnek!

Diéta: 61.5 kg!!! Új receptem nincs, kivéve az eritrites sóskafőzelék sok tejszínnel. Imádom!

A 300 grammos bugyingó

A 300 grammos bugyingó

Sok minden történt. Új lakók érkeztek a rendelőbe, Hepetke és Béka, a két szakállas agáma. Beköltözésük nem maradt káosz nélkül (papírforma szerint). A vacsorának szánt tücskék (tücskök) szanaszét szaladtak a váróban. Ciripzengés szólt még a konnektorból is (RIP), néhányat a vendégeim széttapostak (RIP), egyet elkapott a házi pók (RIP), párat levadásztam. Beni (kisebbik fiam) még nem annyira jó a taxonómiában ezért hibridizálta a tücsköket a szöcskével TÜCSKÉVÉ. A szakállas agámák (Pogona vitticeps) sivatagi kissárkányok, imádom őket! Szelídek, színesek, érdekesek!

Deguanya is öt kölyöknek adott életet, egyet véletlenül kidobtam a kukába takarítás közben, de életre nyiszogta magát. Tudom, tudom. Erősen kérdéses a viselkedésem állatvédelmi okokból, de ez a pöttöm kukagyuri lett a legkeményebb kis fickó. Nem esett bántódása, én is elmondtam érte százezermilliárdkétszázhúsz mantrát (na annyit nem)!

Volt megint egy mocsári teknősöm is, míg kiszerkesztettem belőle a horgászhorgot, utána repatriáltuk egy titkos tóba.

Diéta: faszán haladok! 63.7 kg-ot mutat a műszer, bár ma reggel meglepődtem, hogy a bugyimra 30 dkg-ot jelzett a mérleg (a matek: bugyiban mínusz pucér). Na ez egy vicces hiba. Szerintem egy gyapjú mamabugyingó sincs 300 g. Szóval fogytam 3,4 kg-ot kicsivel több mint 3 hét alatt. Derekamból lecsöpögött 9 cm zsír, a combomból 2 cm. Eddig! Még nincs 1 hónap! Azóta ettem mikróscukormentesgyúróssütit vagy 20x, egyszer majdnem megfulladtam a morzsáitól annyira száraz lett, egyszer a párom lefososodott tőle végül a mikró is föllázadt és berobbant 🙂

Mikróssüti: 1 tojás, 1 adag gyúróspor (én a Sciteces Zero IsoGreat-et használom, teljesen nullás), 1 kávéskanál sütőpor, tejszín, eritrit, kókusztej (lehet még kakaópor, fahéj, gyömbér…stb.). 3 percre állítom a mikrót.

És képzeljétek csináltam keto-töltöttpaprikát rizs és cukor nélkül. Én! A tűzhely sem robbant föl, és fososak se lettünk tőle. Rizs helyett útifűmaghéjat használtam és nem zöld paprikát hanem kápiát, de csak pusztán lázadásból.

A bemutatkozó oldalamon említettem 17 célt.

  1. lefogyni 60 kg-ra
  2. megtanulni spanyolul

Így elkezdtem megtanulni spanyolul, úgy, hogy eddig csak a “por favor”-t tudtam. Májusban középfokú nyelvvizsgát teszek. Hiszed vagy nem? Én hiszem!

Rasszizmus a rendelőben…

Rasszizmus a rendelőben…

…mert Retekre azt hittem kaliforniai, s közben floridai. Retek a rendelő új lakója, egy 120 cm-es királysikló (ala Lampropeltis getula Floridana). Miért Retek? Passz, ezt hozta magával, kivételesen nem én voltam az értelmi szerző. Gondolom azért Retek mert fekete. Tényleg az. Szép! Izgalmas! Akár a 180 cm-es testhosszt is elérheti. Fagyit (fagyasztott egeret) eszik, így nem kell horrort néznem kéthetente. Nem bírom a ragadozást, sohasem bírtam. E miatt a kedvenc állataim a dögkeselyűk. Ízlések és ízléstelenségek! Vajon ez a vonzódás visszavezethető előző életeim valamelyikére?

Diétám. Kitartok. Egyszer el kellett csábulnom, ugyanis a 12 éves fiacskám megsütötte élete első muffinját. Nem tehettem meg, hogy elutasítom. Ez a pici kihágás nem lendített ki a ketózisból, még mindig lilát csurgatok. Most jut eszembe egy tipp. Ha spórolni akartok a vizelet-tesztcsíkon nyugodtan hosszában kettévághatjátok. Gyengém a görögdinnye. Alig bírok ellenállni. De vigyáznom kell mert keresztreagál a fő ellenséggel, a parlagfűvel. Akárcsak a cukkini, amit talicskaszámra ehetnék. Múltkorában gezemicéltem egy cukkinis rántottát melyből egy villányi dagadt katicabogárrá változtatott. Gigant vörös foltok nőttek rajtam és vakaróztam mint egy rühes tengerimalac. Mivel légzési tüneteim nem fejlődtek, így a sürgősségivel telefonon menedzseltem le az állapotomat. Utáltam volna azon a vasárnapi esti órán zavarni őket! (Én is gondolatban válogatott kínzásokban részesítem azt aki vasárnap este 10-kor akarja kiszedetni a kullancsot a macskája popójából.) Lassanként leapadtak a duzzanatok, a cukkinis-kaland végetért. Utólag gugliapánk közölte, hogy a cukkini szintén keresztreagál a parlagfűvel.

Mára találtam magamnak egy uborkás gazpachot és sült lazacolt. Az előbbi még számomra is meghatározhatatlan, gezemice sorsra ítélt “finomság”, meglátjuk!

Újabban futok, egyelőre keveset és kevésszer. Úgy heti kétszer 3 km-et. Nem is értem, 3 évvel ezelőtt, hogyan sikerült lekocognom egy félmaratonnyi távot. Visszaemlékezéseimben csak a fejem ért célba, a végtagjaimat valahol félúton tejsavban ázva elhagytam. Hasonlatosan a Spartan versenyhez ahol Öcsivel indultunk. Bemelegítésként a rambójelöltek között megittunk egy-egy sört, majd úszva a 4 fokos Dunában és végigszerencsétlenkedve a szöges drót alatt célba értünk. 5000 indulóból 5221-ként. Futásom még fejlődőben. Amit még tervezek az a reggeli jógázás. Az 5 tibeti rítus. Nagyon hasznos, nagyon misztikus. Ettől a gyakorlattól nemcsak a csigolyáid szabadulnak meg meszes köpenyeiktől hanem garantáltan tovább élsz. Az ultrahosszú élet titka! Meggyőződésem!

Nos, jut eszembe, a rühes tengerimalacra ez kell: SH-Rodemectin spot on