Oldal kiválasztása

Sok minden történt. Új lakók érkeztek a rendelőbe, Hepetke és Béka, a két szakállas agáma. Beköltözésük nem maradt káosz nélkül (papírforma szerint). A vacsorának szánt tücskék (tücskök) szanaszét szaladtak a váróban. Ciripzengés szólt még a konnektorból is (RIP), néhányat a vendégeim széttapostak (RIP), egyet elkapott a házi pók (RIP), párat levadásztam. Beni (kisebbik fiam) még nem annyira jó a taxonómiában ezért hibridizálta a tücsköket a szöcskével TÜCSKÉVÉ. A szakállas agámák (Pogona vitticeps) sivatagi kissárkányok, imádom őket! Szelídek, színesek, érdekesek!

Deguanya is öt kölyöknek adott életet, egyet véletlenül kidobtam a kukába takarítás közben, de életre nyiszogta magát. Tudom, tudom. Erősen kérdéses a viselkedésem állatvédelmi okokból, de ez a pöttöm kukagyuri lett a legkeményebb kis fickó. Nem esett bántódása, én is elmondtam érte százezermilliárdkétszázhúsz mantrát (na annyit nem)!

Volt megint egy mocsári teknősöm is, míg kiszerkesztettem belőle a horgászhorgot, utána repatriáltuk egy titkos tóba.

Diéta: faszán haladok! 63.7 kg-ot mutat a műszer, bár ma reggel meglepődtem, hogy a bugyimra 30 dkg-ot jelzett a mérleg (a matek: bugyiban mínusz pucér). Na ez egy vicces hiba. Szerintem egy gyapjú mamabugyingó sincs 300 g. Szóval fogytam 3,4 kg-ot kicsivel több mint 3 hét alatt. Derekamból lecsöpögött 9 cm zsír, a combomból 2 cm. Eddig! Még nincs 1 hónap! Azóta ettem mikróscukormentesgyúróssütit vagy 20x, egyszer majdnem megfulladtam a morzsáitól annyira száraz lett, egyszer a párom lefososodott tőle végül a mikró is föllázadt és berobbant 🙂

Mikróssüti: 1 tojás, 1 adag gyúróspor (én a Sciteces Zero IsoGreat-et használom, teljesen nullás), 1 kávéskanál sütőpor, tejszín, eritrit, kókusztej (lehet még kakaópor, fahéj, gyömbér…stb.). 3 percre állítom a mikrót.

És képzeljétek csináltam keto-töltöttpaprikát rizs és cukor nélkül. Én! A tűzhely sem robbant föl, és fososak se lettünk tőle. Rizs helyett útifűmaghéjat használtam és nem zöld paprikát hanem kápiát, de csak pusztán lázadásból.

A bemutatkozó oldalamon említettem 17 célt.

  1. lefogyni 60 kg-ra
  2. megtanulni spanyolul

Így elkezdtem megtanulni spanyolul, úgy, hogy eddig csak a “por favor”-t tudtam. Májusban középfokú nyelvvizsgát teszek. Hiszed vagy nem? Én hiszem!